Η κυβέρνηση, με ενορχηστρωτή τον κ. Βαρουφάκη, έχει επενδύσει πολλά στην στρατηγ…

Η κυβέρνηση, με ενορχηστρωτή τον κ. Βαρουφάκη, έχει επενδύσει πολλά στην στρατηγική της αρνητικής δημοσιότητας, διεκτραγωδώντας τα προβλήματα της χώρας, κινδυνολογώντας χαλαρά ότι η χώρα δεν μπορεί άλλο να πληρώσει άλλο, ζωγραφίζοντας μία εικόνα εξαθλίωσης που έχει φέρει η λιτότητα, εμφανίζοντας την Ελλάδα σαν μία χώρα τελείως εξουθενωμένη.

Βρίσκεται έτσι στον αντίποδα της στρατηγικής της προηγούμενης κυβέρνησης, η οποία ωραιοποιούσε την εικόνα και τις προοπτικές μας, παρουσιάζοντας σε κάθε ευκαιρία την εικόνα ενός success story, με την ελπίδα ότι έτσι θα ξεκινούσε ένας νέος "ενάρετος κύκλος" στην οικονομία.

Η προηγούμενη στρατηγική, της θετικής, ωραιοποιημένης, δημοσιότητας, κατέρρευσε, επειδή δεν είχε πολύ σχέση με την αλήθεια της κοινωνίας. Όπως λέει και ο λαός "με πορδές δεν βάφονται αυγά".

Η στρατηγική της αρνητικής δημοσιότητας, της εικόνας της ανήμπορης κοινωνίας, είναι πολύ περισσότερο επικίνδυνη. Όχι μόνο γιατί, και αυτή, δεν έχει μεγάλη σχέση με την αλήθεια της κοινωνίας. Αλλά και γιατί, αντί να προκαλέσει την ευαισθησία (η, την λύπηση) των εταίρων μας, και να ενεργοποιήσει καλύτερους όρους βοηθείας, έχει τον κίνδυνο να κινητοποιήσει έναν πολύ πιο βίαιο "φαύλο" οικονομικό κύκλο.

Ας αφήσουμε κατά μέρος ότι, και πάλι, "με πορδές δεν γίνονται ούτε πόλεμοι"...

Η φυσική τάση των ανθρώπων είναι να φοβούνται και να ανησυχούν, ακόμα και στους καλύτερους καιρούς. Πολύ περισσότερο όταν το περιβάλλον γύρω τους βρίθει από κακές, αρνητικές ειδήσεις. Οι καμπάνες των κινδύνων γίνονται πιστευτές, αν χτυπούν συνέχεια. Απορώ, πως θα ενεργοποιηθεί οποιοδήποτε επενδυτικό, η, αναπτυξιακό αντανακλαστικό, αν πιστέψουμε όλοι ότι η εικόνα της χώρας είναι τόσο άσχημη.

Ακόμα και αν κάνουμε τελικά συμφωνία...

Κάκιστη η επιλογή της αρνητικής δημοσιότητας. Θα επιτείνει τα σοβαρά προβλήματα που έχουμε.

Κάκιστη και η επιλογή της παρατεταμένης "διαπραγμάτευσης", αφού έχει καταντήσει μαρτύριο. Δεν έχει μόνο οικονομικές επιπτώσεις, ορατές ήδη στα στοιχεία και τους αριθμούς, έχει και σοβαρή επίπτωση στα νεύρα μας.

Τελειώνετε επιτέλους. Μας πρήξατε.