Αρχίζει η διαπραγμάτευση… Μετά από δύο εβδομάδες φλερτ τελικά η κυβέρνηση αποφ…

Αρχίζει η διαπραγμάτευση...
Μετά από δύο εβδομάδες φλερτ τελικά η κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει ραντεβού με την τρόικα. Καλά έκανε και πολύ άργησε. Θα πρέπει να μάθουμε επιτέλους το απλούστατο. Από την ώρα που δεν είμαστε αξιόπιστοι δανειζόμενοι θα μας συμπεριφέρονται αντίστοιχα. Δεν είναι ευχάριστο, είναι ταπεινωτικό, είναι όμως η πραγματικότητα. Και την πραγματικότητα για να την αλλάξεις πρέπει να την αποδεχθείς.
Μπορούμε να την αλλάξουμε; Ασφαλώς. Δουλεύοντας και παράγοντας. Είναι η μόνη λύση. Αυτό η κυβέρνηση δεν το έχει καταλάβει. Δεν κάνει απολύτως τίποτε για να βοηθήσει τον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας. Αντίθετα τον έχει απίστευτα υπονομεύσει με την αβεβαιότητα που πυροδοτούν οι ιστορίες περί δημοψηφίσματος, εκλογών κ.λπ. Αυτό το πληρώνουμε όλοι και από πλευράς εισοδημάτων και από πλευράς δημοσιονομικής.
Πως θα τελειώσει αυτό; Πρέπει η κυβέρνηση να καταπιεί τις προεκλογικές υποσχέσεις και πολλά άλλα. Είναι δύσκολο, σχεδόν απίθανο αλλά η ευθύνη μας είναι να την ενθαρρύνουμε. Γι' αυτό και από την πλευρά μου αν και θα μπορούσα να πω πολλά για τη στάση και τις αστοχίες της κυβέρνησης δεν το κάνω όταν κινείται έστω και λίγο προς την σωστή κατεύθυνση. Προηγείται η σωτηρία της χώρας και των ανθρώπων. Η σωτηρία όλων μας.
Και θα ήταν χρήσιμο και η αντιπολίτευση να επιδεικνύει αυτοσυγκράτηση και ήπιους τόνους. Οι ευθύνες όλων για την κατάντια μας είναι τόσο μεγάλες που η συνήθης κομματική αντιπαράθεση είμαι και άκαιρη και αδόκιμη.
Από το FB του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκης