«Αντίσταση» στην αλήθεια… Το αδιόρθωτο ελληνικό κράτος αντιστέκεται «ηρωικώς» στ…

«Αντίσταση» στην αλήθεια…
Το αδιόρθωτο ελληνικό κράτος αντιστέκεται «ηρωικώς» στα μνημόνια και τις μεταρρυθμίσεις και μεταχειρίζεται εκδικητικά όσους «εξωτικούς», όπως ο σημερινός επικεφαλής της Ελληνικής Στατιστικής Υπρεσίας, προσπαθούν να τις εφαρμόσουν. Η έκθεση της Συμβουλευτικής Επιτροπής Ορθής Πρακτικής (ΣΟΕΠ) για το Ελληνικό Στατιστικό Σύστημα το 2014 αποκαλύπτει πράγματα και θαύματα.
Η κορυφή του παγόβουνου είναι η αποκάλυψη ότι επιδιώχθηκε από «στελέχη του Δημοσίου» στο τέλος του 2014, παρέμβαση για να καθυστερήσει η ΕΛΣΤΑΤ την εργασία της αναθεώρησης των στοιχείων για το έλλειμμα και το χρέος. Δεν είναι όμως μόνο αυτό. Εξ ίσου ενδιαφέρον είναι ότι η Επιτροπή (αποτελούμενη από 3 ξένους υψηλόβαθμους και αμερόληπτους αξιωματούχους και δύο Έλληνες υψηλού κύρους):
- «Έφαγε πόρτα» από την Τράπεζα της Ελλάδος που αρνήθηκε να την συναντήσει.
- Ανακάλυψε ότι τα υπουργεία συστηματικά εμποδίζουν την ελεύθερη πρόσβαση της ΕΛΣΤΑΤ στα στοιχεία που της είναι αναγκαία, παρά τα προβλεπόμενα από τον στατιστικό νόμο.
- Διαπίστωσε ότι το ελληνικό κράτος (επίτηδες ή από γραφειοκρατική ανικανότητα), καθυστερεί επί ατελείωτους μήνες την κάλυψη των τεράστιων κενών προσωπικού που είχαν προκαλέσει στην ΕΛΣΤΑΤ οι πρόωρες συνταξιοδοτήσεις, και
- Εξέφρασε την απορία της και τη λύπη της για τον καφκικό τρόπο με τον οποίο εξελίσσεται η περίφημη υπόθεση της δικαστικής δίωξης του επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, το μοναδικό πραγματικό αμάρτημα του οποίου ήταν ότι επισφράγισε την αποκάλυψη της αθλιότητας των παραποιημένων ελληνικών στατιστικών στοιχείων δημοσιοποιώντας το πραγματικό έλλειμμα. Υπόθεση που μπήκε και βγήκε δύο φορές από το αρχείο, διαχωρίστηκε μετά στα δύο και ακόμα δεν έχει προχωρήσει και ολοκληρωθεί, κρατώντας τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ σε μια πολυετή παράδοξη δικαστική ομηρεία. Ενώ η ίδια δικαιοσύνη ουδέποτε ασχολήθηκε βέβαια με το πραγματικό έγκλημα. Την συστηματική και παγκόσμια γνωστή υπερδεκαετή παραποίηση των στατιστικών στοιχείων της Ελλάδος, με μια σειρά παρανομιών που αφέθηκαν οι περισσότερες να παραγραφούν, αν και αποτελούν από τα βασικά αίτια της χρεοκοπίας και του πόνου που υπέστη στη συνέχεια ο ελληνικός λαός.
Συμπέρασμα. Η αλήθεια των αριθμών εξακολουθεί να παραμένει μισητή για το ελληνικό πολιτικο-γραφειοκρατικό πελατειακό κατεστημένο. Και ο λόγος είναι πολύ απλός. Όποιος μετρά αντικειμενικά αναπόφευκτα αποκαλύπτει τα αμαρτήματά του…
Από το FB του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη