Οι γευστικές στάσεις στον Πειραιά που γράφουν τη δική τους ιστορία

Οι μερακλήδες του Πειραιά, αλλά και οι γευσιγνώστες της Αττικής γενικότερα, γνωρίζουν πολύ καλά ότι για να περάσεις καλά, εκτός από την καλή παρέα, χρειάζεσαι και νόστιμο φαγητό. Κάτι που στα γευστικά στέκια που ακολουθούν θα απολαύσετε στο μεγαλείο του, καθώς οι παρακάτω διευθύνσεις γράφουν τη δική τους ιστορία στον Πειραιά και τις γύρω περιοχές, εδώ και δεκάδες χρόνια, αποδεικνύοντας ότι η διαχρονικότητα είναι σίγουρη, ακόμη και μέσα από την απλότητα, αρκεί, ωστόσο, να υπάρχει αυθεντικότητα και μεράκι. Μαργαρώ Η Μαργαρώ (Λεωφ. Χατζηκυριακού 126) με παράδοση που ξεκινά από το 1944, είναι πλέον διάσημη για το τηγάνι της και θεωρείται μια από τις καλύτερες ψαροταβέρνες του Πειραιά. Ο χώρος της είναι απλός και λιτός, ωστόσο σίγουρα δεν θα του δώσετε και πολύ σημασία, μιας και το ενδιαφέρον σας θα κερδίσουν τα λαχταριστά πιάτα. Θα παραγγείλετε χωριάτικη σαλάτα και μια σειρά καρπών της θάλασσας που μυρίζουν αλάτι και φρεσκάδα και θα σας κάνουν να μην θέλετε να σταματήσετε τη γευσιγνωσία. Λαγουδέρα Από τις πιο διάσημες επιλογές στο Πέραμα, για τα νόστιμα θαλασσινά και τις μεγάλες μερίδες της. Η Λαγουδέρα (Λεωφ. Δημοκρατίας 33) είναι ένα από τα πιο κλασικά ψαρομάγαζα στην ευρύτερη περιοχή, με νησιωτικό περιβάλλον και ένα σωρό καλούδια από το βυθό της θάλασσας. Και όλα αυτά σε λογικές τιμές. Ζωοδόχος Πηγή Το οικογενειακό μαγειρείο Ζωοδόχος Πηγή (Κατσούλη 77) συγκαταλέγεται στους γαστρονομικούς θησαυρούς στην ευρύτερη περιοχή του Πειραιά, με τις παραδοσιακές γεύσεις του να φέρνουν στο νου νοσταλγικές μνήμες από τα παλιά. Οι μοντέρνες πινελιές δίνουν της δική τους νότα στις προτάσεις του μενού, προσφέροντας μια μοναδική, πλούσια και άκρως γευστική εμπειρία σε όσους το ανακαλύψουν. Δοκιμάστε τους περιζήτητους λαχανοντολμάδες, τις τηγανητές φρεσκοκομμένες πατάτες με αβγά και το συκωτάκι στα κάρβουνα. Στα συν και το γεγονός ότι σε καθημερινή βάση υπάρχουν και ένα ή και περισσότερα πιάτα ημέρας.  *Θα ανοίξει ξανά την 1η Σεπτεμβρίου Καπετάνιος Καλτ ψαροταβέρνα παλαιάς κοπής μεταξύ Καμινίων και Πειραιά (Τενέδου 4) σε μια γειτονιά γεμάτη με μηχανουργεία και εγκαταλελειμμένες αποθήκες. Ολόφρεσκα ψάρια, ψημένα όπως ακριβώς πρέπει, και μια ψαρόσουπα που κερδίζει τις εντυπώσεις όλων –πρέπει να την παραγγείλετε τουλάχιστον μία ημέρα πριν. Τηγανητό καλαμάρι, χταπόδι και γαρίδες (ψητές ή τηγανητές) στα πιάτα που ξεχωρίζουν. Οικογενειακή ατμόσφαιρα, φιλική εξυπηρέτηση, άριστη ισορροπία ποιότητας- τιμής. Το Ειδικόν Η μοναδική αυθεντική μπακαλοταβέρνα που έχει απομείνει στον Πειραιά (Ψαρών 38) ακούει στο όνομα Το Ειδικόν και βρίσκεται πίσω από τα καπνεργοστάσια στο λιμάνι, στα σύνορα του Πειραιά με τα Ταμπούρια. Αγαπημένο στέκι των Καζαντζίδη, Παπαϊωάννου και Τσιτσάνη, έχει αποτελέσει σημείο αναφοράς για διάσημους και μη της πόλης, οι οποίοι δείχνουν λατρεία στην αυθεντική ελληνική γειτονιά και τις απλές σπιτικές γεύσεις. Μετρώντας έναν αιώνα λειτουργίας διαθέτει λιγοστά τραπέζια και πιάτα, όπως αρμόζει άλλωστε σε μια αυθεντική μπακαλοταβέρνα. Φάβα, λουκάνικο, συκώτι, τηγανητά κεφτεδάκια και τηγανητές πατάτες κομμένες στο χέρι στα περιζήτητα πιάτα του Ειδικόν. Adblock test (Why?)