Χοιρινά σουβλάκια μαριναρισμένα σε ούζο και φρέσκο δυόσμο

Προετοιμασία: 15΄, Μαρινάρισμα: 1 - 2 ώρες, Ψήσιμο: 22΄ - 25΄Ποσότητα (για 8 - 10 μεγάλα σουβλάκια) 500 γρ. χοιρινό μπούτι, σε κύβους των 2,5 εκ. 500 γρ. χοιρινός λαιμός, σε κύβους των 2,5 εκ. Η μαρινάδαΑνακατεύουμε 100 ml ούζο με 80 ml ελαιόλαδο, τα φύλλα από 1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο, χονδροκομμένα, και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.Αφήνουμε κατά μέρος 4 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα, για τη σάλτσα του συνοδευτικού.Μαρινάρουμε τους κύβους του χοιρινού για 1 - 2 ώρες, στο ψυγείο. Τους σκουπίζουμε από τη μαρινάδα με χαρτί κουζίνας, τους αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο, τους αλατοπιπερώνουμε και τους περνάμε σε καλαμάκια.Το ψήσιμο Στα κάρβουνα ή σε ψησταριά αερίου  (σε μαντεμένια πλάκα ή στη σχάρα) Στο γκριλ: Αρχικά ψήνουμε στους 200° C και στη συνέχεια στους 180° C, για 22 - 25 λεπτά, συνολικά. Τα συνοδευτικά Ενδεικτικά, σας προτείνουμε μια γιαουρτόσαλτσα με τη μαρινάδα: Ανακατεύουμε τις 4 κουτ. σούπας από τη μαρινάδα που κρατήσαμε με 200 γρ. στραγγιστό πρόβειο (ή αγελαδινό) γιαούρτι και αλατοπίπερο, και συνοδεύουμε τα σουβλάκια, μαζί με πιλάφι. Τυλιχτά σουβλάκια με μαραθόριζα και ψητά κολοκυθάκια:  Ψήνουμε αραβικές πίτες για 1 λεπτό από κάθε πλευρά, στο γκριλ, μέχρι να μαλακώσουν. Με κάθε πίτα τυλίγουμε τους κύβους από 1 καλαμάκι, 2 - 3 λεπτοκομμένες φέτες από κολοκυθάκι (τις οποίες έχουμε λαδώσει, τις έχουμε πασπαλίζει με αλάτι, πιπέρι και λίγο ξερό δυόσμο και τις έχουμε ψήσει για 10 λεπτά, στους 180° C) και 2 - 3 λεπτές φέτες ωμής μαραθόριζας. Περισσότερες συνταγές στο www.gastronomos.grLet's block ads! (Why?)