Πρώτα έψαξαν τις κάμερες οι δημοσιογράφοι και μετά η αστυνομία

Αίσθηση προκάλεσε η κατάθεση της Αναστασίας Δαμίγου η οποία διατηρεί κατάστημα καλλυντικών στην οδό Τσαλδάρη όπου δολοφονήθηκε ο Παύλος Φύσσας. Όπως είπε η μάρτυρας, «Πρώτα πήγαν οι δημοσιογράφοι στο κατάστημά της και μετά από περίπου δέκα ημέρες  η αστυνομία».

«Το κατάστημα  έχει κάμερα στην βιτρίνα όπου υπάρχουν ακριβά αρώματα η οποία καταγράφει και μικρό μέρος του πεζοδρομίου. Η μνήμη της διαρκεί περίπου είκοσι ώρες», είπε η μάρτυρας και συνέχισε:

«Εκείνη την ημέρα πήγα στο μαγαζί και  γινόταν χαμός κανάλια, αστυνομία, κόσμος. Μπήκαν  μέσα δημοσιογράφοι και ένας ζήτησε να δει την κάμερα για να διαπιστώσει αν έχει καταγράψει κάτι. Του επέτρεψα και μετά τον ρώτησα τι είδε και εκείνος μου είπε: "δεν φαίνεται τίποτα κάτι πόδια"».

Πρόεδρος: Ξέρετε πως έλεγαν το δημοσιογράφο;

Μάρτυρας: Δεν θυμάμαι ήταν ξανθωπός, κάτι μου θύμιζε ήταν γνωστός. Πρέπει να ήταν από τον ALPHA ή τον ΣΚΑΪ.

«Αυτοί  θα μας καταστρέψουν, ανακατεύονται παντού»

Όσο για την αστυνομία ; Όπως κατέθεσε η κ. Δαμίγου  οι αστυνομικοί πήγαν στο κατάστημα της περίπου δέκα ημέρες αργότερα και της έκαναν ερωτήσεις. «Με ρώταγε ο αστυνομικός "Ποιος ήρθε, τι είδε" και έλεγε τσαντισμένος για τους δημοσιογράφους "αυτοί θα μας καταστρέψουν, ανακατεύονται παντού"».

«Επί μια εβδομάδα και… προκύπτει ότι ούτε ένα αστυνομικό όργανο προσέγγισε τη μάρτυρα. Η στάση αυτή της αστυνομίας δείχνει το περιβάλλον ασυλίας στο οποίο λειτουργεί η Χρυσή  Αυγή», σχολίασε η πολιτική αγωγή η οποία υπέβαλε αίτημα να ζητηθεί από τον τηλεοπτικό σταθμό Άλφα το επίμαχο βίντεο το οποίο φέρεται να προβλήθηκε την επομένη της δολοφονίας Φύσσα.

«Η συγκεκριμένη ιστορία θυμίζει την υπόθεση της Κωνσταντίνας Κούνεβα που η αστυνομία δεν είχε πάει ποτέ σε έναν περίοικο να πάρει  κατάθεση με αποτέλεσμα να μην διαλευκανθεί ποτέ», συμπλήρωσαν οι συνήγοροι πολιτικής αγωγής.

Σε σχέση με όσα η ίδια γνωρίζει για τα γεγονότα η μάρτυρας  υποστήριξε: «Άκουσα την επόμενη ότι κάτι Χρυσαυγίτες δολοφόνησαν το παλικάρι, τον Παύλο Φύσσα».

Πολιτική Αγωγή: Η κάμερα σας κατασχέθηκε από την αστυνομία;

Μάρτυρας: Όχι.

Πολιτική Αγωγή: Αυτό που κατέγραψε ο δημοσιογράφος στο κινητό του σας το έδειξε;

Μάρτυρας: Όχι.

Η δίκη διεκόπη για την ερχόμενη Τρίτη.

This entry was posted in Uncategorized on by .