Τρεις συλλήψεις για κλοπές σε Λασίθι και Ηράκλειο

Τρεις αλλοδαποί, συνελήφθησαν κατηγορούμενοι για κλοπές, σε Λασίθι και Ηράκλειο και στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, χρήματα, ηλεκτρονικές συσκευές και διάφορα αντικείμενα, συνολικής χρηματικής αξίας περίπου 5.000 ευρώ.

Πρόκειται για δύο υπήκοους Συρίας ένα 49χρονο και ένα 56χρονο καθώς και ένα υπήκοο Αλγερίας ηλικίας 55 χρονών.

Ο 55χρονος με τον 56χρονο συνελήφθησαν σε περιοχή του Αγίου Νικολάου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αγίου Νικολάου και στο Ηράκλειο συνελήφθη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας και της Ομάδας Δίκυκλης Αστυνόμευσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου, ο 49χρονος. Οι τρεις αλλοδαποί, οι οποίοι συνεργαζόταν μεταξύ τους, κατηγορούνται για κλοπές σε αυτοκίνητα.

Σε έρευνα που έγινε σε δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διέμεναν και οι τρεις σε περιοχή του Δήμου Ηρακλείου, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Πέντε φωτογραφικές μηχανές, ηλεκτρονικές συσκευές (tablet με ηλεκτρονικό στυλό εγγραφής επιφάνειας οθόνης και θήκη, φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, συσκευές υπολογισμού αλγόριθμου τραπεζικών λογαριασμών, φορτιστής ηλεκτρονικής συσκευής κά).

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Αγίου Νικολάου, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες πράξεις.