Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό υποκαταστήματος Eurobank στα Πετράλωνα. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ…

Ανάληψη ευθύνης για εμπρησμό υποκαταστήματος Eurobank στα Πετράλωνα.

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ – ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ.
ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΝ ΕΡΓΑΤΕΣ

Στις 8 Μάη μια σειρά εκρήξεων στα διυληστήρια του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., ιδιοκτησίας Λάτση, ταρακούνησε την περιοχή του Ασπροπύργου. Από το σημείο της έκρηξης ανασύρονται 6 εργάτες σοβαρά τραυματισμένοι. Οι 4 εξ αυτών, ο Μπάμπης Δευτεραίος, ο Ραματνάν Ντελιλάι, ο Αντώνης Αβράμπος και ο Κώστας Μαγγούρας, θα χάσουν τελικά τη ζωή τους, μακραίνοντας τον κατάλογο των δολοφονημένων εργατών.

Παρόλες τις δακρύβρεχτες ομιλίες διαφόρων υπουργών, περί απόδοσης ευθυνών και υπεράσπισης της ασφάλειας των εργαζομένων, η ιστορία εξελίχθηκε ως είθισται. Τα ΜΜΕ έθαψαν το θέμα, τα πορίσματα έβγαλαν λάδι την εταιρεία και το κράτος συνέχισε απρόσκοπτα να μας «υπερασπίζεται».

Οι δολοφονίες εργατών αποτελούν αναπόσταστο κομμάτι της ιστορίας του καπιταλισμού. Ιδιαίτερα σε συνθήκες αναδιάρθρωσης οι εργαζόμενοι θυσιάζονται χωρίς ενδοιασμό προκειμένου να διαιωνιστεί η κυριαρχία του.

Τα συνδικάτα στα ΕΛ.ΠΕ. περιορίστηκαν σε συμβολικές απεργίες και δεν ανέδειξαν το γεγονός διασφαλίζοντας για άλλη μια φορά την πολυπόθυτη, για αυτούς, εργασιακή «ειρήνη».
Μια σειρά όμως παρεμβάσεων, συγκεντρώσεων και επιθετικών ενεργειών όχι μόνο σε ότι αφορά τα ΕΛ.ΠΕ. αλλά σε διάφορους τομείς που δραστηριοποιείται ο Όμιλος Λάτση κρατούν ζωντανούς στη μνήμη μας τους 4 νεκρούς και δυνατή τη φλόγα της εκδίκησης.

Για αυτό και εμείς με τη σειρά μας, βάλαμε φωτιά στην είσοδο και στο ΑΤΜ της τράπεζας Eurobank, μετοχές της οποίας έχει ο Όμιλος Λάτση, που βρίσκεται στην 3ων Ιεραρχών στα Άνω Πετράλωνα τα ξημερώματα της 19ης Ιουνίου.

Για τους εκμεταλλευόμενους είναι μονόδρομος να αλλάξουν εκ βάθρων τις δομές οργάνωσής τους σε μια επαναστατική προοπτική για την ανατροπή κράτους και κεφαλαίου.

ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΕΣ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΑΞΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

Facebook .com/655285261183765/photos/a.655320444513580.1073741828.655285261183765/906397412739214/?type=1&relevant_count=1" id="" title="" onclick="" style=""></a><br/>					</div><!-- .entry-content -->
		
		<footer class= This entry was posted in ΠΟΛΙΤΙΚΗ on by .