Αίτημα της «Κιβωτού Μυτιλήνης» προς την Δημοτική Κοινότητα για τη δημιουργία συσ…

Αίτημα της «Κιβωτού Μυτιλήνης» προς την Δημοτική Κοινότητα για τη δημιουργία συστήματος σίτισης/παροχής νερού στα αδέσποτα ζώα

Ο φιλοζωικός σύλλογος «Η Κιβωτός Μυτιλήνης» κατέθεσε σήμερα 12 Ιουνίου επίσημο αίτημα προς την Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης για τη χωροθέτηση και δημιουργία οργανωμένων σημείων σίτισης και παροχής νερού στα εγκαταλελειμμένα και αδέσποτα ζώα σε περιοχές της πόλης που θα επιλέξει η Κοινότητα και η Δημοτική Αρχή.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο σύλλογος η απουσία ενός τέτοιου συστήματος έχει σαν αποτέλεσμα η σίτιση των εγκαταλειμμένων και αδέσποτων ζώων να επαφίεται σε ευαισθητοποιημένους πολίτες (μερικές φορές, δυστυχώς, με τρόπο προβληματικό για την εικόνα της πόλης και για την δημόσια υγιεινή) ενώ η παροχή νερού στα ζώα –ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες- να είναι σχεδόν αδύνατη.

Ο φιλοζωικός σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης» δηλώνει ότι είναι διατεθειμένη να συνδράμει στη λειτουργία αυτού του συστήματος με παροχή ξηράς τροφής και εθελοντικής εργασίας. «Ελπίζουμε η Δημοτική Κοινότητα Μυτιλήνης και ο Δήμος Λέσβου να αποδεχθούν το αίτημά μας και να ακολουθήσουν το παράδειγμα των Δήμων Αγρινίου, Άρτας, Ιωαννιτών, Αποκορώνου Χανίων, Άργους-Μυκηνών, Θεσσαλονίκης, Αθηναίων, Νεάπολης-Συκεών, οι οποίοι έχουν ήδη οργανώσει παρόμοια συστήματα» καταλήγει στην ανακοίνωση του ο φιλοζωικός σύλλογος «Κιβωτός Μυτιλήνης».

Facebook .com/istoriesadespoton.gr/photos/a.772278976170218.1073741828.771883046209811/929739830424131/?type=1&relevant_count=1" id="" title="" onclick="" style=""></a><br/>					</div><!-- .entry-content -->
		
		<footer class= This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ on by .