Όσο είναι κάποιος στην αντιπολίτευση, είναι εύκολο να ανακαλύπτει Ζάππεια και Θε…

Όσο είναι κάποιος στην αντιπολίτευση, είναι εύκολο να ανακαλύπτει Ζάππεια και Θεσσαλονίκες. Όταν όμως φτάνει στην κυβέρνηση και πρέπει να διαχειριστεί την καθημερινότητα, η κατάσταση αλλάζει!

Αυτό δεν σημαίνει ότι οι θέσεις που διατυπώνουν οι κυβερνήσεις είναι και οι σωστές! Τόσο οι προηγούμενες κυβερνήσεις, όσο και η σημερινή, αρνούνται να βάλουν στο κάδρο το θέμα της ανάπτυξης και αρκούνται μόνο στο πως θα αυξήσουν με φόρους τα έσοδα του δημοσίου. Το θέμα της ανάπτυξης το τοποθετούν μόνο ως απαίτηση από την Ευρώπη. Της ζητούν να στείλει μερικά δισεκατομμύρια για να τα διαχειριστεί το ελληνικό πολιτικό σύστημα μέσω των δημόσιων επενδύσεων! Αντίθετα, όλοι δηλώνουν ότι θα εξασφαλίσουν λιγότερη λιτότητα για τον λαό. Το πώς θα συμβεί αυτό, όμως, δεν το εξηγούν! Και το πιο «ύποπτο» είναι ότι δεν μιλάνε καν για το πώς θα αυξηθεί ο πλούτος που υπόσχονται να «μοιράσουν».

Η αλήθεια που δεν λένε στον κόσμο είναι ότι χωρίς ιδιωτικές επενδύσεις δεν πρόκειται να βγάλουμε το κεφάλι μας από τον βούρκο. Χωρίς νέες θέσεις εργασίας δεν υπάρχει τρόπος να βρουν δουλειά οι εκατοντάδες χιλιάδες άνεργοι. Ίσως βρουν οι πραιτοριανοί του καθεστώτος στον δημόσιο τομέα, αλλά όχι οι άνεργοι.

(Θανάσης Μαυρίδης).