Ηράκλειο Κρήτης: Στις 8/6 η δίκη του άνδρα που πάτησε 2 φορές επίτηδες δεσποζόμε…

Ηράκλειο Κρήτης: Στις 8/6 η δίκη του άνδρα που πάτησε 2 φορές επίτηδες δεσποζόμενη σκυλίτσα με το Ι.Χ. του

Τη Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015 θα δικαστεί από το Α’ Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου ο άνδρας, ο οποίος στις 18 Μαΐου του 2013 χτύπησε δύο φορές επίτηδες με το όχημα του δεσποζόμενη σκυλίτσα προκαλώντας τη βίαιη θανάτωση της στις Αρχανές Ηρακλείου.

Η σκυλίτσα που άκουγε στ' όνομα Πηνελόπη, ακολουθούσε στο δρόμο τη μικρή αφεντικίνα της. Κάποια στιγμή εμφανίστηκε ο κατηγορούμενος, ο οποίος είναι και γείτονας της οικογένειας που είχε τη σκυλίτσα, να τρέχει με μεγάλη ταχύτητα με το Ι.Χ. του. Το κοριτσάκι αντιλαμβανόμενο ότι κινδύνευε η σκυλίτσα της, άρχισε να του φωνάζει προειδοποιητικά προκειμένου να σταματήσει το όχημα του. Αλλά ο γείτονας είχε άλλα σχέδια στο μυαλό του κι έτσι δεν σταμάτησε την πορεία του με αποτέλεσμα να πατήσει την σκυλίτσα με τις μπροστινές ρόδες του οχήματός του.

Όπως αναφέρει το φιλοζωικό σωματείο «Ζωόφιλη Δράση», το περιστατικό θα μπορούσε να θεωρηθεί ατύχημα, αν δεν υπήρχε η συνέχεια της ιστορίας που δηλώνει καθαρή πρόθεση στη θανάτωση του ζώου. Ο γείτονας αφού πάτησε το σκυλάκι, κοντοστάθηκε λίγο και στη συνέχεια, μπροστά στα μάτια της μικρής που έκλαιγε, συνέχισε την πορεία του πατώντας για δεύτερη φορά τη σκυλίτσα, με σκοπό να την αποτελειώσει.

Ο κατηγορούμενος σταμάτησε ξανά λίγο πιο πέρα το όχημα του και αφού είδε το κοριτσάκι και τη μητέρα του να κλαίνε ζητώντας βοήθεια για το ζώο που πέθαινε και αφού βεβαιώθηκε ότι είχε εκτελέσει με σωστό τρόπο το σχέδιο του θανάσιμου τραυματισμού του, έβαλε ξανά μπροστά το αυτοκίνητό του και έφυγε από τον τόπο του συμβάντος.

Η σκυλίτσα ξεψύχησε στην αγκαλιά της μηνύτριας μητέρας, η οποία με τη βοήθεια του φιλοζωικού σωματείου «Ζωόφιλη Δράση» θα επιδιώξει την καταδίκη του συγχωριανού και γείτονα της για τον από πρόθεση τραυματισμό και θανάτωση του ζώου. «Όταν οι βεντέτες και οι τσακωμοί ανθρώπων εκφράζονται με πράξεις βίας πάνω στα δεσποζόμενα ζώα τους, είναι ώρα της Δικαιοσύνης να τιμωρήσει την κακοποίηση των ζώων» αναφέρει η Ζωόφιλη Δράση.

Facebook .com/istoriesadespoton.gr/photos/a.772278976170218.1073741828.771883046209811/924231324308315/?type=1&relevant_count=1" id="" title="" onclick="" style=""></a><br/>					</div><!-- .entry-content -->
		
		<footer class= This entry was posted in ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ on by .