Το άρθρο του κ. Τσίπρα στη "Le Monde" φαίνεται να στηρίζεται στις θεωρίες που πρ…

Το άρθρο του κ. Τσίπρα στη "Le Monde" φαίνεται να στηρίζεται στις θεωρίες που προωθεί ο κ. Βαρουφάκης. Ισχυρίζεται ο κ. Τσίπρας ότι "η ελληνική κυβέρνηση, στη βάση της απόφασης του Eurogroup της 20ης του Φλεβάρη, έχει καταθέσει ένα ευρύτατο πακέτο μεταρρυθμιστικών προτάσεων".

Αυτό το ευρύτατο πακέτο μεταρρυθμιστικών προτάσεων που έχει παρουσιάσει στους "θεσμούς" ο κ. Τσίπρας, γιατί δεν το έχει παρουσιάσει στον Ελληνικό λαό; Μια εξήγηση είναι ότι οι κ. Τσίπρας και Βαρουφάκης θεωρούν τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις "μυστικό δώρο" προς τους δανειστές μόνο για την περίπτωση επίτευξης συμφωνίας. Διότι, αν δεν είναι έτσι, τι τους εμπόδισε να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμιστικές προτάσεις τους στους 4 μήνες που μας ταλαιπωρούν; Θα είχαν κερδίσει κάποια από τη χαμένη αξιοπιστία.

Διαπιστώνει ο κ. Τσίπρας ότι "η ελληνική οικονομία -παρά τις βαριές θυσίες του λαού της- παραμένει εγκλωβισμένη σε ένα κλίμα διαρκούς αβεβαιότητας που την υποχρεώνουν να πορεύεται σε έναν φαύλο κύκλο λιτότητας και ύφεσης." και στη συνέχεια δηλώνει ότι "Βασικός στόχος της νέας ελληνικής κυβέρνησης τους τελευταίους τέσσερις μήνες είναι να δοθεί τέλος σε αυτό τον φαύλο κύκλο, τέλος σε αυτή την αβεβαιότητα". Χωρίς αμφιβολία τα τελευταία πέντε χρόνια πορευόμαστε σε φαύλο κύκλο λιτότητας και ύφεσης. Έτσι εξηγείται και η ψήφος της 25ης Ιανουαρίου. Αλλά επίσης χωρίς αμφιβολία, τους τελευταίους 4 μήνες η αβεβαιότητα αυξήθηκε κατακόρυφα και σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες ενδείξεις πορευόμαστε πάντοτε σε φαύλο κύκλο λιτότητας και ύφεσης. Η πραγματικότητα, λοιπόν, δεν μας επιτρέπει να θεωρήσουμε ως σοβαρά όσα γράφει ο πρωθυπουργός.