Οι "Φοιτητές για την Ελευθερία" στη Θεσσαλονίκη εκφράζουν την έντονη αποδοκιμασί…

Οι "Φοιτητές για την Ελευθερία" στη Θεσσαλονίκη εκφράζουν την έντονη αποδοκιμασία τους για τη δήλωση του Αναπληρωτή Πρύτανη του ΑΠΘ Γιάννη Τζιφόπουλου σύμφωνα με την οποία "πρέπει να φασιστοποιηθούμε όσοι είμαστε σε θέση εξουσίας. Γιατί δεν βλέπω να αλλάζει αλλιώς ο Έλληνας. Αν παραφέρεσαι να τρως μια σφαλιάρα για να συμμαζεύεσαι όπως γίνεται στη Γερμανία, στον Καναδά, στην Αυστραλία και σε όλες τις σοβαρές χώρες του κόσμου. Δεν μπορούμε να ψηφίζουμε νόμους και να μην τους τηρούμε"

Η δήλωση του Αναπληρωτή Πρύτανη είναι πολλαπλώς απαράδεκτη: από τη μία θεωρεί ότι η τήρηση της νομιμότητας στα πανεπιστήμια συνιστά "φασιστοποίηση" (sic) ενώ από την άλλη πιστεύει ότι αυτή επιβάλλεται με…σφαλιάρες. Το χειρότερο δε όλων είναι ίσως αυτό που αφήνει να εννοηθεί, ότι το καθεστώς ανομίας και αυθαιρεσίας που υπάρχει σήμερα στα ελληνικά πανεπιστήμια και αλλού είναι στοιχείο δημοκρατίας.

Όταν φτάνουμε στο σημείο ο Αναπληρωτής Πρύτανης του μεγαλύτερου Πανεπιστημίου της χώρας να μην μπορεί να κατανοήσει τη σημασία θεμελιωδών εννοιών όπως η δημοκρατία και ο φασισμός, τότε ως κοινωνία έχουμε σοβαρό πρόβλημα. Η παραίτηση του από τη θέση του Αναπληρωτή Πρύτανη ήταν αυτονόητη και επιβεβλημένη.