Περιβάλλον Εργασίας / Εμφάνιση / Εφέ / Customization | Re: Conky: Απορίες/Χρήσεις/Εφαρμογές

Black Fox έγραψε:Κανενα site με ετοιμα υπαρχει?Αλλα να ειναι δοκιμασμενα γιατι εχω κατεβασει αρκετα αλλα δεν λειτουργουν σωστα.

Διάφορα έτοιμα .conkyrc μπορείς να βρεις σε πολλά σημεία στο διαδίκτυο, ξεκινώντας από τα μέρη μας μέχρι εδώ. Όλα αυτά τα αρχεία ρυθμίσεων είναι δοκιμασμένα και λειτουργούν στην εγκατάσταση που χρησιμοποιήθηκαν και η απόδειξη είναι τα screenshots. ΟΜΩΣ κάθε εγκατάσταση είναι διαφορετική. Ένα αρχείο (αν είναι υπερβολικά απλό και δεν μπαίνει σε ενδείξεις για εξειδικευμένες μετρήσεις) μπορεί να λειτουργεί σε πολλές εγκαταστάσεις αλλά όσο αυξάνονται οι ενδείξεις, για να λειτουργήσει και να εμφανίσει το conky, πρέπει να προσαρμοστεί στα δεδομένα του συγκεκριμένου συστήματος. Άρα για να σου δουλέψει το conky πρέπει να κάνεις τις απαρραίτητες αλλαγές για το σύστημά σου.

πχ. Αν φτιάξω ένα conky που δείχνει το χώρο που πιάνει το λειτουργικό μου στην εγκατάσταση που εγώ έχω στο sda1 και την ταχύτητα download του δικτύου μου, που είναι το wlan0 και να δείχνει τον καιρό για την Αθήνα, αν και σε μένα θα δουλεύει άψογα σε σένα δεν θα δουλεύει γιατί πχ. έχεις εγκαταστήσει το λειτουργικό σου στο sda5, μπαίνεις ενσύρματα στο διαδίκτυο έχοντας η σύνδεσή σου όνομα eth0 και ζεις στην Πάτρα. Για να λειτουργήσει σε σένα σωστά θα πρέπει να αλλάξεις τις ρυθμίσεις σύμφωνα με τα δικά σου δεδομένα.

Απλά conkyrc που δείχνουν γενικά στοιχεία, πχ. ημερομηνία/ώρα, χρήση cpu ή ram θα δουλέψουν ίσως χωρίς αλλαγές, αλλά όσο αυξάνονται οι ενδείξεις, απαιτούνται ρυθμίσεις που έχουν άμεση εξάρτηση με τα δεδομένα του συστήματός σου.

Στατιστικά : Δημοσιεύτηκε από fog • την Σήμερα, 09:00 • Απαντήσεις 495 • Προβολές 22480