Ανάμεσα στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους χτεσινούς συλληφθέντες του α/α χώ…

Ανάμεσα στις κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους χτεσινούς συλληφθέντες του α/α χώρου, ήταν και η κατηγορία για "προσβολή συμβόλων ξένου κράτους" λόγω καψίματος της σημαίας της Ε.Ε.

Απορία 1η: από πότε η Ε.Ε. συνιστά κράτος; Αυθύπαρκτη κρατική οντότητα σημαίνει μεταξύ άλλων κοινή κυβέρνηση, σύνταγμα, νομοθετικές λειτουργίες, εξωτερική πολιτική και πολλά άλλα που έχουν θεσπιστεί για έναν συγκεκριμένο πληθυσμό ο οποίος κατοικεί σε έναν ορισμένο γεωγραφικό χώρο. Η Ε.Ε. δεν είναι ούτε εθνικό, ούτε πολυεθνικό κράτος. Είναι μια διευρυμένη ένωση πολλών κρατών υπό διαρκή πειραματισμό.

Απορία 2η: ακόμα και αν η Ε.Ε. ήταν κράτος (μία συνομοσπονδία κρατιδίων ας πούμε, όπως η Γερμανία), από πότε συνιστά "ξένο" κράτος για την Ελλάδα; Μέχρι στιγμής η Ελλάδα αποτελεί κομμάτι της Ε.Ε. ήδη από τα χρόνια της ΕΟΚ. Άρα από ποια άποψη προσβλήθηκε το σύμβολο ενός "ξένου" κράτους και όχι του δικού "μας";

Αν η πράξη αυτή ήταν υπαίτια για εγκεφαλικά επεισόδια στους παρευρισκόμενους ευρωτσολιάδες του Συντάγματος, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο.

{SFY}