ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ Τα ξημερώματα της Τρίτης 9 Ιουνίου λίγο…

ΚΕΙΜΕΝΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ ΑΝΤΙΠΝΟΙΑ

Τα ξημερώματα της Τρίτης 9 Ιουνίου λίγο μετά της 2 π.μ., το αναρχικό -αντιεξουσιαστικό στέκι <<Αντίπνοια>> στα Κάτω Πετράλωνα δέχεται εμπρηστική επίθεση με δύο γκαζάκια, τα οποία προκάλεσαν μικρές υλικές ζημιές στην είσοδό του. Η πραξη αυτή προφανώς δεν είναι ένα μεμονωμένο και τυχαίο γεγονός δεδομένου ότι το εν λόγω Στέκι είχε ξαναδεχθεί ανάλογη επίθεση στο παρελθόν, λόγω της αντιφασιστικής του δράσης. Το 2008 το στέκι <<Αντίπνοια>> δέχεται επίθεση από 15 - 20 φασίστες της Χρυσής Αυγής με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 2 σύντροφοι από μαχαίρι. Δύο φασίστες συλλαμβάνονται από την αστυνομία και ομολογούν τη συμμετοχή τους σε αυτή τη δράση.

Αυτή τη περίοδο γίνεται η δίκη της Χρυσής Αυγής, όπου είναι, για τους κυβερνώντες και τους συστημικούς, ιστορική. Είναι ένας από τους τρόπους που βρήκαν για να παρεμποδίσουν τη ραγδαία αύξηση των ποσοστών της, που εκτινάχθηκαν από τότε που η Χρυσή Αυγή άρχισε να επενδύει στην πολιτική του φόβου και το μεταναστευτικό. Το τελευταίο μάλιστα διάστημα, πριν τις εκλογές του 2012, τα ΜΜΕ τη σιγόνταραν συνεχώς.

Άραγε πιστεύει κανείς ότι ο φασισμός θα τελειώσει επειδή θα μπουζουριάσουν μερικούς χρυσαυγίτες ή ότι τώρα που βρίσκεται η Αριστερά στην κυβέρνηση, ο φασισμός θα δεχθεί το τελειωτικό του πλήγμα; Έτσι ας τον αντιμετωπίσουν οι κυβερνώντες και οι συστημικοί. Η αντιφασιστική δράση είναι ηθικό καθήκον και επιτακτική υποχρέωση των αντιφασιστων. Πολιτικών υποκειμένων που στα πλαίσια της μαχητικής αυτοάμυνας κόβουν το κεφάλι του φιδιού πριν καν βγεί από το αυγό του. Γιατί αυτός είναι ο τρόπος να αντιμετωπιστεί ο φασισμός και όχι οι δίκες και οι καταδίκες. Γιατί έτσι ξεπερνιούνται οι ιστορικές ήττες και οι ιστορικές νίκες.

Αυτό που θέλουμε να εκφράσουμε είναι η αλληλεγγύη μας στο στέκι «Αντίπνοια». Το γειτονικό μας αυτό στέκι είναι ένα από τα εγχειρήματα εκείνα που πρέπει να στηρίζονται, καθότι είναι ένας χώρος που εναρμονίζεται με τη λογική της άρνησης της εξουσίας και της ελευθερης και οριζοντιας οργάνωσης. Να δηλώσουμε για ακόμη μια φορά από το Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου (Α.Σ.Π.) ότι οι φασίστες δεν έχουν καμία θέση στις γειτονιές μας. Ούτε των Πετραλώνων, ούτε και πουθενά. Τη μόνη θέση που έχουν οι φασίστες είναι δύο μέτρα κάτω από τη γη. Φασίστες έχουμε πόλεμο.

Οι φασιστικές επιθέσεις δεν μας φοβίζουν, μας εξοργίζουν. Απέναντι στις φασιστικές επιθέσεις έχουμε πάρει ήδη θέση μάχης. Και η απάντησή μας είναι μία:

ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΤΗ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΗ

Αντιεξουσιαστικό Στέκι Παντείου

Α.Σ.Π.

Facebook .com/l.php?u=https%3A%2F%2Fathens.indymedia.org%2Fpost%2F1545404%2F&h=ZAQGbC2On&s=1" rel="nofollow nofollow" onmouseover="LinkshimAsyncLink.swap(this, "https://athens.indymedia.org/post/1545404/");" onclick="LinkshimAsyncLink.swap(this, "https://www.Facebook .com/l.php?u=httpsu00253Au00252Fu00252Fathens.indymedia.orgu00252Fpostu00252F1545404u00252F&h=ZAQGbC2On&s=1");">https://athens.indymedia.org/post/1545404/