Ανακάλυψαν κι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά που έλεγαν ήταν "@$#@"… Σε…

Ανακάλυψαν κι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ότι όλα αυτά που έλεγαν ήταν "@$#@"...
Σε μια έκρηξη ειλικρίνειας βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χθες κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης από τον κ. Βαρουφάκη: "Με αυτά που ακούμε, διαπιστώνουμε πως υπάρχει συνολική οπισθοχώρηση. Αναιρείται η πορεία μιας ζωής. Δηλαδή, τι; Λέγαμε π@π@... προεκλογικά;"
Το ερώτημα ήταν προφανώς ρητορικό. Αυτό που προκαλεί έκπληξη είναι πως πράγματι μέρος των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ πράγματι πίστευε στις "@$#@" που έλεγε το κόμμα προεκλογικά (εξαιρώ τους λαϊκιστές που πήραν μεταγραφή στο ΣΥΡΙΖΑ με προέλευση από το παραδοσιακό πολιτικό σύστημα που έχουν μακρόχρονη σχετική εμπειρία παρόμοιων "@$#@").
Πρόκειται για διαπίστωση που θα έχει όμως και πολύ σοβαρές πολιτικές επιπτώσεις. Δεν γνωρίζω πόσοι θα αντέξουν τη διάψευση και πόσοι θα επαναστατήσουν. Αν όμως η κυβέρνηση υπογράψει τη συμφωνία και -έστω και με απώλειες- παραμείνει θα έχει τεράστιες δυσκολίες να εφαρμόσει τα όσα θα συμφωνήσει. Γιατί ο κορμός της, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, θα βρεθούν να εφαρμόζουν μια πολιτική που δεν καταλαβαίνουν (αλλιώς θα γνώριζαν εκ των προτέρων ότι λένε "@$#@") και δεν πιστεύουν. Αργά ή γρήγορα η ανωμαλία αυτή θα επιφέρει τις πολιτικές της επιπτώσεις. Ιδίως όταν έρθει η ώρα της δεύτερης φάσης με το ασφαλιστικό και τα εργασιακά. Το ερώτημα είναι τι θα γίνει μετά; Όσο το υπόλοιπο πολιτικό φάσμα βρίσκεται σε στασιμότητα η χώρα θα παραμένει σε αδιέξοδο. Και θα είναι κρίμα γιατί οι δυνατότητες η Ελλάδα να αρχίσει να πηγαίνει πολύ καλύτερα υπάρχουν. Κι είναι πολύ σημαντικές (θα επανέλθω επ' αυτού). Με μια προϋπόθεση. Να αποκτήσει η χώρα μια κυβέρνηση πεπεισμένα φιλοευρωπαϊκή και στοιχειωδώς φιλοεπιχειρηματική που να αποκηρύξει έμπρακτα τις πιο προκλητικές από τις άθλιες πρακτικές του παρελθόντος. Ο στόχος είναι ρεαλιστικός, αξίζει τον κόπο και ως Δράση θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για να γίνει πραγματικότητα.
Από το FB του Προέδρου της Δράσης Θόδωρου Σκυλακάκη