Η ενασχόληση με τη Γραφή είναι ένα «εσωτερικό ταξίδι». Προβάλλεται ο εσωτερικός…

Η ενασχόληση με τη Γραφή είναι ένα «εσωτερικό ταξίδι». Προβάλλεται ο εσωτερικός μας κόσμος και περικλείονται όλες οι σκέψεις και τα συναισθήματα που έχουμε για τον εαυτό μας και τους άλλους (στον πραγματικό ή και φαντασιακό μας κόσμο). Όμως ποια συναισθήματα, αξίες ή προβληματισμοί μας υποκινούν για τη συγγραφή της συγκεκριμένης ιστορίας μας? Γιατί επιλέγουμε αυτές τις συγκεκριμένες λέξεις για να εκφραστούμε και όχι κάποιες άλλες συνώνυμες της? Γιατί κάποιες ιδέες μας σκοντάφτουν και μας οδηγούν σε αδιέξοδο ενώ κάποιες άλλες αποδεικνύονται πολύ γόνιμες? Η φύση μας αλλά και η ίδια η ζωή, μας παρακινούν διαρκώς για να διαλογιζόμαστε πάνω στις επιλογές, τις σκέψεις, τις στάσεις και τα συναισθήματα μας και μας προτρέπει να δίνουμε τις δικές μας ερμηνείες περί των πραγμάτων.
Στο project αυτό καλείστε να εκφραστείτε μέσω μιας μικρής ιστορίας ή ενός διαλόγου. ( Σας δίνονται οι απαραίτητες κατευθύνσεις και δεν είναι απαραίτητη-απαιτούμενη κανενός είδους προηγούμενη συγγραφική γνώση ή εμπειρία). Καλείστε να εκφραστείτε μέσω της ιστορίας με θέμα που θα επιλέξετε εσείς, με την μόνη προϋπόθεση/συνθήκη, να αποτελείτε έναν από τους χαρακτήρες της ιστορίας σας. Μέσα από έναν «ρόλο» παροτρύνεστε να «υπερβείτε» τον εαυτό σας και «να γίνετε κάποιοι άλλοι», οι ήρωες/χαρακτήρες της ιστορίας σας ή αλλιώς, οι «μαριονέτες» του δικού σας χεριού. Μέσω της «αυτοπαρατήρησης» μας δίνεται η δυνατότητα να κατανοήσουμε τις σκέψεις, τα συναισθήματα, τους φόβους ή προσδοκίες αυτού του χαρακτήρα -που δεν είναι άλλος από εμάς τους ίδιους. Κατά αυτόν τον τρόπο ανασκαλίζουμε τα στοιχεία εκείνα που απαρτίζουν την ψυχοσύνθεση μας («ταυτότητα», κοινωνική στάση, επιλογές, ή ακόμα και αντιφάσεις της συμπεριφοράς μας).
Facebook .com/l.php?u=http%3A%2F%2Fwww.script-net.gr%2Findex.php%2Flessons%2Fgrafi-psixanalisi&h=1AQEFdhBF&s=1" rel="nofollow nofollow" onmouseover="LinkshimAsyncLink.swap(this, "http://www.script-net.gr/index.php/lessons/grafi-psixanalisi");" onclick="LinkshimAsyncLink.swap(this, "http://l.Facebook .com/l.php?u=httpu00253Au00252Fu00252Fwww.script-net.gru00252Findex.phpu00252Flessonsu00252Fgrafi-psixanalisi&h=1AQEFdhBF&s=1");">http://www.script-net.gr/index.php/lessons/grafi-psixanalisi
Α. Από τις 16 Φεβρουαρίου 2015 και ως το τέλος του έτους, οι συναντήσεις θα λειτουργούν με τη «μάσκα» του διαδικτύου για όσους την προτιμούν ή επιθυμούν χρονική ευελιξία στις συναντήσεις τους. . To κόστος για το project αυτό, ορίζεται στα 350 ευρώ* και αφορά 10 συναντήσεις. Παρέχεται η δυνατότητα δωρεάν δοκιμαστικής συμμετοχής, διάρκειας 80 λεπτών.
•B. Από τις 15 Απριλίου 2015 θα υπάρχει επιπλέον η δυνατότητα της αμεσότητας με συναντήσεις που θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη. Λεπτομέρειες για τον κύκλο αυτό (οι εγγραφές για αυτόν το β κύκλο θα ξεκινήσουν την 1η Μαρτίου 2015), θα ανακοινωθούν σύντομα.
Για περισσότερες πληροφορίες μη διστάζετε να απευθύνεστε στο info@script-net.gr ή να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 6936 307305.

Facebook .com/scriptnetgr/photos/a.368431669986855.1073741828.368282986668390/434830116680343/?type=1&relevant_count=1" id="" title="" onclick="" style=""></a><br/>					</div><!-- .entry-content -->
		
		<footer class= This entry was posted in Uncategorized on by .