Digital Marketing και δικαιώματα των ζώων

Ο περισσότερος κόσμος, αν του έκανε κάποιος την ερώτηση, θα θεωρούσε ότι το ψηφιακό μάρκετινγκ και ο αγώνας για τα δικαιώματα των ζώων δεν σχετίζονται. Ότι πρόκειται για δύο εντελώς διαφορετικά θέματα τα οποία δεν έχουν κανένα σημείο επαφής.

Είναι όμως έτσι;

Αν το δούμε πρόχειρα, μάλλον ναι. Το digital marketing είναι ένα εργαλείο για τις επιχειρήσεις. Τα δικαιώματα των ζώων είναι κάτι που θα τοποθετούσαμε στη σφαίρα του εθελοντισμού. Αν όμως το εξετάσουμε σε μεγαλύτερο βάθος, τότε οι ομοιότητες είναι περισσότερες.

Τόσο μια επιχείρηση, όσο και ένα κίνημα που προσπαθεί να αλλάξει τον κόσμο, θέλουν να βγάλουν το μήνυμα τους προς τα έξω. Και σε έναν ψηφιακό κόσμο, το να μεταδώσεις το μήνυμα σου σωστά και με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, είναι καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχία σου.

Φυσικά κανείς μας δεν γεννιέται γνωρίζοντας μάρκετινγκ. Ψηφιακό ή μη. Ευτυχώς όμως, σε ό,τι αφορά το digital marketing, είναι πολύ εύκολο να το μάθει κανείς. Αρκεί να παρακολουθήσει το digital marketing course του Αλέξανδρου Φατσή στο Udemy (https://www.udemy.com/course/digital-marketing-seo-google-ads-google-analytics-monitoring/?couponCode=538983A70EFA368E35B2)!

Αν και απευθύνεται κυρίως σε επιχειρηματίες και στελέχη μάρκετινγκ εταιρειών, όσα διδάσκει μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν και για online ακτιβισμό. Μπορούν δηλαδή να χρησιμοποιηθούν ώστε το μήνυμα του σεβασμού των ζώων να διαδοθεί εύκολα, αποτελεσματικά και κυρίως χωρίς κόστος.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα έπρεπε να περιοριστεί κανείς μόνο στον ψηφιακό ακτιβισμό. Αντιθέτως θα πρέπει να χρησιμοποιούμε κάθε εργαλείο που έχουμε στη διάθεση μας προκειμένου να παλέψουμε για τα δικαιώματα των ζώων. Όμως αυτό ακριβώς είναι και το νόημα. Το να χρησιμοποιήσουμε κάθε εργαλείο. Να ενημερώσουμε τους συνανθρώπους μας για το πόση βία, κακοποίηση και καταστροφή του περιβάλλοντος κρύβει η διατροφή τους με κάθε τρόπο. Όχι μόνο με έναν ή δύο.

Και σε αυτή τη λογική, το digital marketing είναι οπωσδήποτε ένα εξαιρετικό εργαλείο.

Πηγή: https://www.greekvegans.gr/ethics/digital-marketing-animal-rights