Εγκαίνια για την 6η Athens International Tourism Expo στις 6 Δεκεμβρίου

<!-- --> Εκθέσεις Εγκαίνια για την 6η Athens International Tourism Expo στις 6 Δεκεμβρίου Βίκυ Καραντζαβέλου - 03 December 2019, 10:25 Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο Metropolitan Expo την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 από τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη. <!-- Lorel ipsum Ο κ. Philippe Chereque, εκτελεστικός αντιπρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος της Amadeus, του χορηγού αυτής της μελέτης. Ομιλία του Υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου στην 41η Τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Ξ.Α- --> Στη τελική ευθεία έχουν μπει πλέον οι προετοιμασίες της  6ης Athens International Tourism Expo 2019 που θα διοργανωθεί 6-8 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo και θα είναι, όπως κάθε χρόνο, η μοναδική τουριστική έκθεση της Αθήνας απόλυτα εστιασμένη στον εισερχόμενο τουρισμό.Στη διοργάνωση του 2019 σημαντικό γεγονός θα είναι η συμμετοχή  κρατικών οργανισμών, ταξιδιωτικών γραφείων και εταιρειών από 10 χώρες (Κύπρο, Κίνα, Ινδία, Σερβία, Βουλγαρία,  Ισραήλ, Μαρόκο, Γερμανία, Μαλαισία και  Αίγυπτο) που μαζί με τους Έλληνες εκθέτες θα υποδεχθούν τους επισκέπτες με στόχο την πραγματοποίηση νέων συνεργασιών.Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στο Metropolitan Expo την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 από τον υπουργό Τουρισμού κ. Χάρη Θεοχάρη, ενώ έχουν προσκληθεί ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Μάνος Κόνσολας, η πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Γκερέκου, ο γενικός γραμματέας του ΕΟΤ κ. Δημήτρης Φραγκάκης, ο περιφερειάρχης Αττικής κ. Γιώργος Πατούλης και ο δήμαρχος Αθηναίων κ. Κώστας Μπακογιάννης. Στα εγκαίνια επίσης έχουν προσκληθεί και οι πρέσβεις των χωρών που συμμετέχουν στην έκθεση.Στη διάρκεια των εγκαινίων θα γίνει και η απονομή Excellence Award στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και τους σπουδαστές του School Of Tourism & Culinary Arts για τη στελέχωση όλων των λειτουργικών τμημάτων της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού και τη διοργάνωση του Open Kitchen Live Cooking & Open Bar που θα παρουσιαστούν στην έκθεση.Μετά το τέλος των εγκαινίων ο κ. Θεοχάρης θα καλωσορίσει και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, στους 150 Hosted Buyers από 50 χώρες που συμμετέχουν στην έκθεση. Παράλληλες εκδηλώσειςΣτα πλαίσια της έκθεσης θα υπάρξουν και ημερίδες με ομιλητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Ενδεικτικά, στο Forum για ξενοδόχους ”Τάσεις και εξελίξεις στον Εισερχόμενο Τουρισμό Αναψυχής και MICE” ομιλητές θα είναι ο Stephan Merkenhof της GBR Consulting, η κα Γκερέκου (έχει προσκληθεί) – πρόεδρος ΕΟΤ ο Reinhard Gangelmayer της GIATA, της μεγαλύτερης εταιρείας του χώρου του online b2b, η κα Ελίζα Τσολάκου – Athens Convention & Visitors Bureau, η κα Χίλντα Αλυσανδράτου - Enterprise Geece, ο Daniel Slobodskoy - Booking Analytics, η Lisa Adams - Helms Briscoe, ο κ. Νίκος Πιτσούλης - Bee Group, κ.α.Στο Forum για Ταξιδιωτικά Γραφεία: “Οι προκλήσεις του μέλλοντος” ομιλητές θα είναι η Hanny Sobol / ΙΤΤΑΑ- Isreael, ο κ. Aπόστολος Παραδέλλης – Google, ο Mark Bolan - TripAdvisor Experiences (Viator), ο κ. Konstantinos Papagiannopoulos - GetYourGuide, o κ. Πανταζής Πάστρας της εταιρείας Toposophy, o κ. Γιώργος Μπουντούνης - OneTourismo και ο κ. Βασίλης Γκανάς - Netsemantics κ.ά. Στις ανωτέρω εκδηλώσεις συντονιστής θα είναι ο δημοσιογράφος κ. Πάνος Θωμάκος από το Tornos News.Στο Forum για τον Ιαματικό Τουρισμό “Ο Ιαματικός Τουρισμός στην Ελλάδα” ομιλητές θα είναι ο κ. Δανάς Μάρκος, γενικός γραμματέας - Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδος, ο κ. Γρηγόρης Σαμπάνης - μέλος Δ.Σ. ΕΟΠΠΥ οικονομολόγος, ο κ. Πέτρος Λυμπερίδης - πρόεδρος Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Ελλάδος, ο κ. Καραμανλής Στέργιος - Bi ACTIVE.Φέτος, όλα τα “φώτα” του τουρισμού στρέφονται στην ελληνική κουζίνα και τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π., τα οποία θα αποτελέσουν και τους κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστούν οι καθηγητές και σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν ένα Special Ελληνικό Brunch με κορυφαία πιάτα και ευφάνταστες δημιουργίες που απογειώνουν την ελληνική γαστρονομία. Μεταξύ άλλων οι συμμετέχοντες θα δοκιμάσουν μοναδικές συνταγές όπως ελληνικό cheesecake, μια τούρτα με ελληνικό χειροποίητο παξιμάδι, μανούρι, μυζήθρα και γλυκό του κουταλιού τριαντάφυλλο. Επίσης Ελληνική στραπατσάδα με αυγοτάραχο “Τρικαλινός” και φέτα τηγανιτή τυλιχτή σε χωριάτικο φύλλο  με γλυκό του κουταλιού ντοματίνι. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τη δημιουργική διαδικασία της παρασκευής των γευμάτων του Open Kitchen Live Cooking, και να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις. Το Open Kitchen Live Cooking θα συνοδεύει και το Open Bar του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ με τον κ. Άρη Χατζηαντωνίου, στη διάθεση όλων, με ευφάνταστες προτάσεις από ελληνικά premium αλκοολούχα προϊόντα.Η Athens International Tourism expo έχει τη στήριξη του ΕΟΤ και της Enterprise Greece και πραγματοποιείται με την Αιγίδα των: Υπουργείου Τουρισμού, ΕΟΤ, Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, ΣΕΤΕ, TEE, Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής και Αργοσαρωνικού, Ένωσης Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κ.ά. Let's block ads! (Why?)