Τέσσερις κανόνες που πρέπει να ακολουθείτε κάθε φορά που τρώτε έξω

Ο δημοφιλής, τηλεοπτικός σεφ Γκόρντον Ράμσεϊ είναι περισσότερο γνωστός για τα επιτυχημένα μαγειρικά σόου στα οποία συμμετέχει όπως τα «Hell’s Kitchen» και «Kitchen Nightmares» καθώς και τον εκρηκτικό χαρακτήρα του, που προκαλεί αντιδράσεις με το «φαρμάκι» που μοιράζει απλόχερα δεξιά και αριστερά. Αυτό που ίσως δεν γνωρίζετε είναι ότι έχει βραβευτεί τρεις φορές με αστέρι Michelin, ενώ διαθέτει και δέκα εστιατόρια παγκοσμίως. Όταν πρόκειται, λοιπόν, να γευματίσετε έξω οι συμβουλές του, χωρίς καμία δόση υπερβολής, αποτελούν «ευαγγέλιο». Αποφύγετε τις σπεσιαλιτέ Σύμφωνα με τον εκρηκτικό σεφ αν ένα μενού διαθέτει 10 σπέσιαλ προτάσεις, τότε σίγουρα δεν πρόκειται για πραγματικά σπέσιαλ πιάτα. Αν, ωστόσο, πρόκειται για ένα μόνο πιάτο που συμπεριλαμβάνεται σε αυτήν την κατηγορία για μεγάλο χρονικό διάστημα, τόσο σίγουρα αξίζει την προσοχή σας. Την ίδια άποψη είχε και ο αείμνηστος Άντονι Μπουρντέν, με αντίστοιχες συμβουλές για την κατηγορία των «σπέσιαλ πιάτων» στο βιβλίο του «Kitchen Confidential». Ραντεβού για δύο; Κάντε κράτηση για τρεις Τίποτα δεν είναι χειρότερο από το να θέλετε να βγείτε ρομαντικό ραντεβού για φαγητό, να έχετε κάνει κράτηση αρκετές μέρες πριν και μόλις φτάνετε στο εστιατόριο της επιλογής σας (για το οποίο μάλιστα έχετε ακούσει και διαβάσει τις καλύτερες κριτικές) και να συνειδητοποιείτε ότι το τραπέζι που σας παραχωρείται είναι μικρότερο και από το τραπεζάκι του καφέ στο μπαλκόνι σας ή βρίσκεται στριμωγμένο πολύ κοντά στην τουαλέτα. Σύμφωνα με τον διάσημο σεφ, λοιπόν, για να αποφύγετε την δυσαρέσκεια και τα μούτρα της παρέας σας αυτό που μπορείτε να κάνετε είναι να κάνετε κράτηση για τρεις. Μην ντρέπεστε να βάλετε όριο στο budget του κρασιού Η επιλογή του κρασιού για αρκετούς αποτελεί «πονοκέφαλο» καθώς δεν είναι ποτέ σίγουροι ποια πρόταση της οινικής λίστας συνοδεύει ιδανικά τα πιάτα τους. Γι’ αυτό και τα εστιατόρια διαθέτουν sommelier, έτσι ώστε να διευκολύνει με τις γνώσεις του την συγκεκριμένη επιλογή. Μην ντραπείτε, λοιπόν, να ζητήσετε την άποψή του αλλά και να διευκρινίσετε σε τι budget κινείστε. Δεν είναι κατακριτέο να ζητήσετε ένα ποτήρι κρασί, υποστηρίζει ο βραβευμένος σεφ, και όχι ολόκληρη φιάλη, αν οικονομικά δεν μπορείτε να ξοδέψετε πολλά. «Κρατάτε μικρό καλάθι» Όταν ένα εστιατόριο αυτοαποκαλείται ως το καλύτερο ιταλικό, για παράδειγμα, αυτό δεν είναι αναγκαία και πραγματικότητα. Για να είστε σίγουροι ότι οι ισχυρισμοί του κάθε εστιατορίου είναι ακριβείς θα πρέπει να αποδεικνύονται από καλές κριτικές πελατών που το επιλέγουν ξανά και ξανά γι αυτόν το λόγο. «Κρατάτε μικρό καλάθι», λοιπόν, και μην έχετε υψηλές προσδοκίες αν πρώτα δεν διαπιστώσετε και ιδίοις όμμασι ότι κάτι τέτοιο ισχύει. Let's block ads! (Why?)