Νέα γευστικά στέκια στην Αθήνα που κεντρίζουν το ενδιαφέρον

Η γαστρονομική σκηνή της πόλης, όλο και ανανεώνεται. Αξιόλογες αφίξεις δίνουν το παρών σε διάφορα σημεία της Αθήνας, μυώντας τους λάτρεις του καλού φαγητού σε ενδιαφέρουσες κουζίνες.Γράφει η Ελπίδα ΠιτάκηΤα γευστικά σημεία που εντοπίσαμε αυτήν τη φορά, σας ταξιδεύουν από την αγαπημένη Νέα Υόρκη και τη γειτονική Ιταλία μέχρι και τη μακρινή Κίνα. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τα επισκεφτείτε και να δοκιμάσετε τις άκρως εμπνευσμένες προτάσεις τους.MargotΗ νέα άφιξη του Χαλανδρίου ακούει στο όνομα Margot και αποτελεί μία από τις πιο ενδιαφέρουσες τρατορίες στην περιοχή, και όχι μόνο.Ο σεφ Δημήτρης Κοντόπουλος (από το Scala Vinoteca) δημιουργεί αγαπημένα ιταλικά πιάτα με ένα ενδιαφέρον twist. Αυθεντική σισιλιάνικη πίτσα και φρέσκα ζυμαρικά στα must try. Η ενημερωμένη wine list με περισσότερες από 120 επιλεγμένες ετικέτες και τα signature cocktails στα επιπλέον χαρακτηριστικά.ΠληροφορίεςΑγίου Γεωργίου 28, Χαλάνδρι, τηλ. 2168009600, fb page: Margot Restaurant Peking DuckΤα «μαγικά» χέρια του φημισμένου σεφ Άλσι Σινανάι (Wolves of Kitchen σε Αθήνα και Μύκονο) αυτήν τη φορά σας μεταφέρουν μέχρι την καρδιά του Πεκίνου, συστήνοντάς σας με τον πιο αντιπροσωπευτικό τρόπο στην street food φιλοσοφία της Κίνας. Οι συνταγές είναι εμπνευσμένες από την Αυτοκρατορική Εποχή της Κίνας και εστιάζουν στο λεπτό και τραγανό δέρμα του κρέατος. Γλυκές και αλμυρές γεύσεις, ζωηρά χρώματα και ντελικάτες μυρωδιές στις πιο παραδοσιακές κινέζικες συνταγές παρασκευασμένες με αγνές πρώτες ύλες.ΠληροφορίεςΠανόρμου 105, Αθήνα, http://pekingduck.gr, fb page: Peking Duck ParlaΣτεγασμένο σε ένα πανέμορφο αρχοντικό με μια υπέροχη αυλή στην Κηφισιά, το Parla αποτελεί την πιο ενδιαφέρουσα άφιξη των τελευταίων ημερών, όχι μόνο στη συγκεκριμένη περιοχή αλλά και σε ολόκληρη την πόλη.Με τον ταλαντούχο σεφ Θοδωρή Παπανικολάου στο «τιμόνι» της Κουζίνας, το άρτι αφιχθέν εστιατόριο υπόσχεται να σας μυήσει στα γαστρονομικά μονοπάτια της ιταλικής κουζίνας. Antipasti, ζυμαρικά, κρέας και ψάρι οι κατηγορίες του καταλόγου, με εμπνευσμένες και δημιουργικές προτάσεις από τον σεφ, οι οποίες συνοδεύονται ιδανικά με κάποια από τις εκλεκτές ετικέτες της wine list με επιλογές κυρίως από τον ιταλικό αμπελώνα.ΠληροφορίεςΛεωφόρος Κηφισίας 217, Κηφισιά, τηλ. 210 6202890, fb page: Parla Restaurant Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στο www.greekguide.com