Βασιλιάς Βατρούσκα: Τσιζκέικ αλά ρωσικά

Αν θέλετε να ζωντανέψετε το γιορτινό σας τραπέζι, φτιάξτε τον Βασιλιά Βατρούσκα, ένα απλό κι απολαυστικό ρωσικό γλύκισμα. Ο Βασιλιάς Βατρούσκα είναι ο σύγχρονος φόρος τιμής στην παραδοσιακή βατρούσκα της Ανατολικής Ευρώπης, τη στρογγυλή γλυκιά πίτα με γέμιση τυρί cottage. Η βατρούσκα ήταν ένα ηλιακό σύμβολο, όπως οι περίφημες μπλινί (λεπτές ρωσικές τηγανίτες) σήμα κατατεθέν της κλασικής ρωσικής κουζίνας. Στις μέρες μας στερείται την παλιά δημοτικότητά της και συχνά θεωρείται ένα παλιομοδίτικο επαρχιακό γλύκισμα.  Ο Βασιλιάς Βατρούσκα, όμως, είναι μια εκσυγχρονισμένη έκδοση του παραδοσιακού γλυκού. Είναι ένα θαυμάσιο επιδόρπιο με γέμιση τυρί cottage, που μπορεί να ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Υλικά: 300 γραμμάρια αλεύρι 200 γραμμάρια βούτυρο 200 γραμμάρια ζάχαρη 500 γραμμάρια τυρί cottage 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη 3 αυγά Εκτέλεση: 1. Για τη ζύμη: κοσκινίζετε το αλεύρι, προσθέτετε το κρύο βούτυρο σε κύβους κι ανακατεύετε πολύ καλά, ρίχνοντας στη συνέχεια τη ζάχαρη άχνη με άρωμα φυσικής βανίλιας. 2. Γέμιση με τυρί cottage: Χτυπάτε 3 αυγά ρίχνοντας ταυτόχρονα τη ζάχαρη και στη συνέχεια το τυρί cottage με 9% λιπαρά και τα ανακατεύετε όλα μαζί. 3. Τοποθετείτε τη μισή ζύμη στο ταψί με ένα κουτάλι. Κατόπιν προσθέτετε τη γέμιση και από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. 4. Ζεσταίνετε τον φούρνο στους 180 βαθμούς και το ψήνετε για περίπου 40 λεπτά. 5. Διακοσμήστε με μούρα εποχής (εμείς χρησιμοποιήσαμε φραγκοστάφυλα και βατόμουρα). 6. Απολαύστε το! ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!