Χειροπέδες για κλοπές στην Κόρινθο

Εξιχνιάστηκαν από την ασφάλεια Κορίνθου, οκτώ περιπτώσεις κλοπών σε σπίτια κι ένα αυτοκίνητο, στην Κόρινθο και για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν στα Εξαμίλια Κορινθίας, ένας 35χρονος κι ένας 41χρονος, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και εκβίαση.

Επιπλέον, η δικογραφία που σχηματίσθηκε, περιλαμβάνει ακόμη έναν 42χρονο, που κατηγορείται για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και ο οποίος αναζητείται.

Ειδικότερα, στα Εξαμίλια Κορινθίας, ο 35χρονος και ο 41χρονος, εξανάγκασαν με εκβιαστικό τρόπο έναν κάτοικο της περιοχής, να τους παραδώσει χρηματικό ποσό, προκειμένου να παραλάβει μέρος από αντικείμενα αλουμινίου, που είχαν αφαιρέσει την περασμένη Τετάρτη 28 Οκτωβρίου από το σπίτι του, στα Εξαμίλια Κορινθίας.

Μετά από οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση, αστυνομικοί της ασφάλειας Κορίνθου, εντόπισαν τον 41χρονο και τον 35χρονο στα Εξαμίλια και τους συνέλαβαν.

Ακολούθως, στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας που διεξήχθη, εξακριβώθηκε ότι οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από 11 Σεπτεμβρίου έως και την 29 Οκτωβρίου, στην Κόρινθο και στα Εξαμίλια Κορινθίας, είχαν διαπράξει ακόμη, μία κλοπή αυτοκινήτου, καθώς και έξι κλοπές σε σπίτια, από όπου είχαν αφαιρέσει συνολικά, αντικείμενα αλουμίνιου και άλλα μεταλλικά αντικείμενα, ένα φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή, δέκα γαλοπούλες και είδη διατροφής.

Όπως ακόμη προέκυψε, οι ανωτέρω συλληφθέντες προμήθευαν τον 42χρονο που αναζητείται, με τα αφαιρεθέντα αντικείμενα αλουμινίου και τα άλλα μεταλλικά αντικείμενα, έναντι χρηματικού ανταλλάγματος.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Κορίνθου, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.