Εκπρόσωπος του οδοντιάτρου επικοινώνησε με τις αμερικανικές αρχές

H Αμερικανική Αρχή Αλιείας και Άγριας Ζωής γνωστοποίησε σήμερα ότι ένας εκπρόσωπος του οδοντιάτρου από τη Μινεσότα που σκότωσε το γνωστότερο λιοντάρι της Ζιμπάμπουε, τον Σέσιλ, επικοινώνησε τελικά με την υπηρεσία.

Ο εκπρόσωπος του Ουόλτερ Πάλμερ ήρθε σε επαφή με την υπηρεσία χθες το απόγευμα, όπως ανέφερε ένας εκπρόσωπος τύπου της αρχής. «Η έρευνα της Υπηρεσίας συνεχίζεται» τόνισε ο εκπρόσωπος τύπου χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Την ίδια ώρα, ο διοργανωτής του σαφάρι κατά τη διάρκεια του οποίου ο Αμερικανός κυνηγός σκότωσε το λιοντάρι, που ανήκει σε προστατευόμενο είδος στη Ζιμπάμπουε, υποστήριξε σήμερα ότι «είχε λάβει μια άδεια» και δεν έκανε τίποτα το «παράνομο», ενώ επισήμανε ότι ο εύπορος πελάτης του από τη Μινεσότα είναι «απόλυτα αθώος».

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το Γαλλικό Πρακτορείο στο Μπουλαουάγιο, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ζιμπάμπουε, ο Τεό Μπρόνκχορστ επιβεβαίωσε ότι ο κυνηγός Ουόλτερ Πάλμερ είχε πληρώσει το ποσό των 55.000 δολαρίων, με κάθε νομιμότητα μέσω τραπεζικής εντολής.

Ο Πάλμερ, την έκδοση του οποίου έχει ζητήσει η Ζιμπάμπουε, «είναι απόλυτα αθώος σε αυτήν την υπόθεση. Πραγματοποίησε και αγόρασε ένα σαφάρι από εμένα κάτι που ήταν νόμιμο» τόνισε ο ίδιος. «Δεσμεύτηκα σε έναν πελάτη να οργανώσω ένα σαφάρι για εκείνον και σκοτώσαμε ένα ηλικιωμένο λιοντάρι το οποίο πιστέψαμε ότι είχε περάσει την ηλικία της αναπαραγωγής. Δεν πιστεύω ότι κάναμε κάτι το παράνομο» σημείωσε.

Το αίτημα σχετικά με την έκδοση του Αμερικανού οδοντιάτρου από το υπουργείο Περιβάλλοντος είναι «τραγικό και κοντόφθαλμο» και «αυτό θα οδηγήσει αποκλειστικά τους πελάτες που πληρώνουν με ξένο συνάλλαγμα να διερωτώνται εάν μπορούν ακόμα να έρθουν στην Ζιμπάμπουε» είπε ο διοργανωτής του σαφάρι.

Ο Μπρόνκοχορστ επιβεβαίωσε επίσης ότι έχει δεχθεί «πολλές, πολλές θανατικές απειλές», διέψευσε ότι οδήγησαν το λιοντάρι εκτός του εθνικού πάρκου όπως επίσης ότι κυνηγούσαν το ζώο για περίπου 40 ώρες αφού το είχαν τραυματίσει με τόξο προτού τελικά το σκοτώσουν.

Στη Γαλλία πάντως η πρώην ηθοποιός και υπέρμαχος των δικαιωμάτων των ζώων Μπριζίτ Μπαρντό τάχθηκε σήμερα υπέρ της επιβολής μιας παραδειγματικής «τιμωρίας» σε βάρος του Αμερικανού οδοντιάτρου.

«Ελπίζω ότι οι ΗΠΑ θα ανταποκριθούν θετικά στο αίτημα έκδοσης της Ζιμπάμπουε προκειμένου αυτός ο εγκληματίας να τιμωρηθεί ακόμα πιο αυστηρά από τους συνεργούς του των οποίων η ενοχή είναι πολύ μικρότερη» έγραψε η Μπαρντό σε ένα δελτίο τύπου, καταγγέλλοντας τους «ματσωμένους δολοφόνους» στους οποίους επιτρέπουν να κυνηγούν άγρια ζώα.